Vest met Tulpenmotief

IMG_0202

Robuust garen.... en het wordt een vest !

Kennen jullie de IJslandse wol Lettlopi? Dit is een natuurlijke wol en is een uitstekende keuze voor bijzondere projecten. Het wordt in IJsland van zachte IJslandse wol geproduceerd. Ik heb ander gelijkwaardig garen mogen testen – Rustic – . Rustic is een mix van 50% Merino wol en 50% acryl. De natuurlijke Merino vezels geven dit garen een robuust gevoel en look.

Dit garen is het hele jaar door perfect voor gebruik. Dit garen is warm , dus zeer geschikt voor herfstdagen of koele zomeravonden. Het is dik en toch licht genoeg om dit seizoen buiten te dragen. De veelzijdigheid van deze wol betekent dat het geschikt is voor iedere omgeving; of dit nou binnen is met een lekkere donstrui van goede kwaliteit of buiten in de natuur met een regenjas. Dit garen is perfect voor het werken met haaknaald 6 mm en is een robuuste keuze voor als je sjaals, sokken, laarzen, jassen en tassen gaat maken. 

Omdat de winter toch voor de deur staat – al zou je het niet zeggen met de huidige temperaturen – mag een heerlijke warme trui niet ontbreken. Ben dus aan de slag gegaan met een eerste proeflapje. Ik had al een nieuw ontwerp in gedachten en heb dit snel uitgetekend, en probeer dit nu om te zetten in dit komende project. Weer in Brioche, deze keer een vest met nu alleen een bijzonder Tulp motief aan de mouw. En het leuke is….je haakt het gewoon in 1 stuk door, niet topdown, en ook niet bottom -up 😉 Nieuwsgierig??

Er is al heel wat haak- en uithaal werk gedaan haha, maar inmiddels staat het patroon zo goed als op papier en zijn de testers er al mee bezig. Ik denk dat in Januari de CAL helemaal uitgewerkt is.

Misschien doen jullie ook weer mee met dit schitterende vest. Ik houd jullie op de hoogte 😉

4 gedachten over “Vest met Tulpenmotief”

  1. Ben heel benieuwd naar het vest, doe voor het eerst mee en ben al zo enthousiast over de Brioche trui. Word zo mooi 😊

Reacties zijn gesloten.